X
Advertisement

(24 April 2022) Assam Police SI 2022 Question Paper PDF Download, আজি অহা প্ৰশ্নৰ উত্তৰ সমূহ

Advertisement

(24 April 2022) Assam Police SI 2022 Question Paper PDF Download,আজি অহা প্ৰশ্নৰ উত্তৰ সমূহ: The Assam Police Sub Inspector (SI) Exam 2022 had recently ended in different venues in all over Assam. Lakhs of students had appeared in this examination to become police officers in Assam State. The exam was held today on 24 April 2022 all over Assam. The exam start at 10 AM and was end at 12 Noon.

Advertisement

This year, the Assam Police SI Exam 2022 had conducted by the Board of Secondary Education (SEBA) to recruit various Sub Inspectors in Assam (UB and AB)

Advertisement
. As the exam has ended successfully so all the candidates are now regularly searching for the Assam Police SI Answer Key 2022 so that they can check their answers officially.
Assam Police SI 2022 Question Paper

As per the recent official update, the Assam Police SI Exam 2022 paper level was moderate and average as the paper was not going to be tough. The paper consists lots of Assam History Questions. As more than 30 questions in this paper are asked from Assam History Section. Besides, about 20 questions are asked from Maths and Reasoning section. You can check the Assam Police SI Paper Answer Key 2022 through our article too.

Here, we will share with you all the important aspects regarding the Assam Police SI 2022 Question Paper PDF 24th April 2022. So, read the article till the end to grab all the questions easily.

Assam Police SI 2022 Question Paper (Solved Questions)

1. RBI ৰ প্ৰতীক চিহ্নটো কি?

Ans: বাঘ

2. পলাশী যুদ্ধ কেতিয়া হৈছিল?

Ans: 1757

3. মৌৰ্য বংশৰ প্ৰতিষ্ঠাতা কোন আছিল?

Ans: চন্দ্ৰগুপ্ত মৌৰ্য

4. কালৰূপৰ শেষৰ বংশ কি?

Ans: পাল বংশ

5. প্ৰহ্লাদ চৰিত কোনে লিখিছিল?

Ans: হেম সৰস্বতী

6. হস্তি বিদ্যানৱৰ ৰচক কোন আছিল?

Ans: সুকুমাৰ বৰকাইথ

7. মেৰুদণ্ড নথকা প্ৰাণী কি?

Ans: শামুক

8. সত্যমেৱ জয়তে ক’ৰ পৰা লোৱা হৈছিল?

Ans: মুন্দক উপনিষদ

9. Assam Association কেতিয়া প্ৰতিষ্ঠা হৈছিল?

Ans: 1903

10. যোৰহাট সাৰ্বজনীন সভা কোনে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল?

Ans: জগন্নাথ বৰুৱা

11. Corona কি?

Ans: ভাইৰাছ

12. কোচ বংসৰ প্ৰতিষ্ঠাতা কোন?

Ans. বিশ্ব সিংহ

13. জয়সাগৰ পুখুৰী কোনা খন্দাইছিল?

Ans: Rudra Sigha

For more updates visit https://schemebygovernment.com/ regularly.

Advertisement
Categories: News
Abhijit Das: Abhijit Das is primarily a student. He is always attracted towards blogging and launched this blog for providing information regarding government schemes and scholarships. You can easily connect with him through social media @abhijitvwdas.